Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Klops z jajkiem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe
60 dag
mielone mięso wołowe
60 dag
czosnek
2 ząbki
jaja
2
kajzerka
mleko
1 szklanka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
4
bazylia świeża
1 łyżeczka
żółty ser starty
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z jajkiem

Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Czosnek obrać, posiekać. Mięso wyrobić z jajami, czosnkiem i bułką, serem, ziołami, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Do podłużnej formy włożyć 1/2 masy, następnie rzędem obrane jaja, nakryć pozostałą masą. Piec w temp. 200 stopni 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak