Klops z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso wieprzowe

    60 dag
  • mielone mięso wołowe

    60 dag
  • czosnek

    2 ząbki
  • jaja

    2
  • kajzerka

  • mleko

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

  • jajko ugotowane na twardo

    4
  • bazylia świeża

    1 łyżeczka
  • żółty ser starty

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kajzerkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Czosnek obrać, posiekać. Mięso wyrobić z jajami, czosnkiem i bułką, serem, ziołami, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Do podłużnej formy włożyć 1/2 masy, następnie rzędem obrane jaja, nakryć pozostałą masą. Piec w temp. 200 stopni 45 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat