Klops w czerwonej glazurze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mięso mielone

    1-1,5 kg
  • cebula

    1 duża szt
  • marchewka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    pół szt
  • natka pietruszki

    pól pęczka
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • pieprz ziołowy

  • majeranek Prymat

  • czosnek granulowany

  • jajko

    1 szt
  • bułka tarta

Glazura

  • sos chili

    3 łyżki
  • ketchup łagodny

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Klops w czerwonej glazurze foto
Do mięsa mielonego dodajemy jajo ,przyprawy,Zmielone na drobno marchew,seler i cebulę .Dobrze wyrabiamy masę .
Formujemy klops który układamy w blaszce .
Krok 2 - Klops w czerwonej glazurze foto
Glazura:
Sos chilli mieszamy z ketchupem.

Krok 3 - Klops w czerwonej glazurze foto
Glazurą pokrywamy dokładnie całego klopsa .
Pieczemy w 190C przez 1 godz.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat