Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops w czerwonej glazurze

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone 1-1,5 kg
cebula 1 duża szt
marchewka 1 szt
seler korzeniowy pół szt
natka pietruszki pól pęczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Glazura

sos chili 3 łyżki
ketchup łagodny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klops w czerwonej glazurze

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy jajo ,przyprawy,Zmielone na drobno marchew,seler i cebulę .Dobrze wyrabiamy masę .
Formujemy klops który układamy w blaszce .
Krok 1 - Klops w czerwonej glazurze foto
2
Glazura:
Sos chilli mieszamy z ketchupem.

Krok 2 - Klops w czerwonej glazurze foto
3
Glazurą pokrywamy dokładnie całego klopsa .
Pieczemy w 190C przez 1 godz.
Krok 3 - Klops w czerwonej glazurze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak