Klasyczne babeczki

Klasyczne babeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • gorzka czekolada

    250 g
  • masło

    200 g
  • cukier puder

    3/4 szklanka
  • mąka pszenna

    1/2 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Klasyczne babeczki

Nastawiamy piekarnik na 200°C. Masło rozpuszczamy z czekoladą w rondelku na małym ogniu. Dokładnie mieszamy.
W misce mieszamy jajka, cukier puder i mąkę. Gdy masa stanie się jednolita dodajemy rozpuszczone masło z czekoladą. Mieszamy.
Ciasto wlewamy do natłuszczonych foremek (zalewamy ¾ foremki) i wstawiamy do piekarnika na 10-12 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat