Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Klasyczna babka waniliowa

5.0
(45)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
3 sztuki
cukier kryształ
3/4 szklanki
mąka pszenna
1 szklanka
budyń waniliowy
1 opakowanie
margaryna
3/4 kostki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
laska wanilii
1 sztuka
Sklep Prymat
sól
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczna babka waniliowa

1. Białka jajek ubić z solą i cukrem na sztywną pianę, zmiksować z żółtkami i nasionkami wanilii, dodać przesianą mąkę, budyń i proszek do pieczenia, wymieszać.

2. Wlać rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do natłuszczonej keksówki (10x23cm). Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W AIR FRYERZE:

Ciasto wlewamy do okrągłej formy mieszczącej się w misie frytkownicy beztłuszczowej. Ustawiamy 160 stopni i pieczemy przez około 45 minut. Warto sprawdzać za pomocą patyczka, czy ciasto wewnątrz nie jest surowe. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.12.2015 07:50
bardzo apetycznie wygląda
Iwusia 12.12.2015 23:06
smaczna i szybka babeczka - piękny kolorek
2milutka 12.12.2015 20:41
takie są najlepsze!
Mama niejadka 12.12.2015 20:02
Pyszna babeczka
sliwka 12.12.2015 19:40
Bardzo fajna babka;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak