Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiwi w cieście

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiwi 2 sztuki
olej do smażenia
mąka pszenna 3 łyżki
mleko 3 łyżki
jajko 1 sztuka
cukier 2 łyżki
proszek do pieczeni szczypta
bita śmietana do dekoracji
sos czekoladowy do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: kiwi w cieście

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie ze sobą mieszamy. Kiwi obieramy i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5cm. Plastry kiwi maczamy w cieście tak, aby były nim dokładnie pokryte. Wrzucamy je na gorący olej o temperaturze ok. 160C (ja użyłam frytkownicy, można również usmażyć kiwi w rondelku). Po wyjęciu kiwi z frytkownicy lub rondelka osuszamy je na papierowych ręcznikach. Owoce podałam z sosem czekoladowym i bitą śmietaną. Najlepiej jeść jeszcze ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 12.02.2014 14:50
Bardzo fajny pomysł na deser.
wlicka 15.10.2013 21:36
mniam mniam mniam
Anna133 21.08.2013 08:38
taego jeszcze nie robiłam
Dorian 20.03.2013 21:38
pyszne to kiwi
aisza1 01.03.2013 08:06
fajny przepis
Milena87 28.02.2013 17:36
Super. Palce lizać:)
[email protected] 24.02.2013 09:26
na pewno skosztuje
EWI 16.12.2012 17:50
fajne :D
ewelina/bunia 16.12.2012 13:45
ciekawe...
jozefinach 16.12.2012 12:37
Wygląda doskonale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak