Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszony kalafior

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
woda gorąca 2 litry
sól 2 łyżki
ząbki czosnku 2-3 na słoik
korzeń chrzanu 2-3 cm na słoik
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszony kalafior

Kalafior dzielimy na różyczki i myjemy pod bieżącą wodą.
Do słoika wkładamy koper, ząbki czosnku i kawałek chrzanu. Układamy różyczki kalafiora i zalewamy gorącą zalewą.
Zalewę robimy z wody i soli w ilości na litr wody łyżka soli. Delikatnie zakręcamy i odstawiamy ukiszenia.
Kalafior nadaje się do jedzenia po 2-3 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 17.09.2016 16:28
fajny kalafior
Joanna Kryla 12.09.2016 13:37
Ciekawe jak smakuje? Bardzo fajna propozycja!
jagoda5913 12.09.2016 12:28
nie jadłam jeszcze kiszonego kalafiora , super przepis
Ela15 12.09.2016 11:43
słyszałam o kiszeniu kalafiora, ale nie miałam okazji próbować
mirosława4 12.09.2016 08:48
bardzo dobry kiedyś kisiłam w smaku jest podobny do ogórków , polecam :)
Mniam 11.09.2016 21:16
A to ciekawe, spróbowałabym z chęcią :)
Beatris 11.09.2016 21:09
Brzmi ciekawie :) Nigdy nie jadłam kiszonego kalafiora i bardzo jestem ciekawa jego smaku...
wwwiolka 11.09.2016 20:53
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak