kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    2 sztuki
  • olej do smażenia

  • cebula

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • pieprz do smaku

  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami foto
kapuste kiszona zalać wodą,dodać liść laurowy i ziele angielskie i gotować całość 30 minut

kapuste odcedzić ale nie wylewać wody z gotowania
Krok 2 - kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami foto
cebule i kiełbaske drobno pokroić podsmażyć w garnku na oleju.
Krok 3 - kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami foto
dodać 2 łyżki mąki i lekko zasmażyc,zasmażkę rozprowadzić wodą z gotowania kapusty i mieszać aż nie bedzie grudek
Krok 4 - kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami foto
dodać kapuste,dobrze wymieszać i chwile zasmażać
Krok 5 - kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami foto
podawać gorące jako dodatek do obiadu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dwa pokoje z kuchnią 03.10.2013 07:55
boskie! uwielbiam!
kasienka23 02.10.2013 19:46
lubię taką kapustę!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat