Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 2 sztuki
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki
pieprz do smaku
kapusta kiszona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami

Kroki postępowania

1
kapuste kiszona zalać wodą,dodać liść laurowy i ziele angielskie i gotować całość 30 minut

kapuste odcedzić ale nie wylewać wody z gotowania
Krok 1 - kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami foto
2
cebule i kiełbaske drobno pokroić podsmażyć w garnku na oleju.
Krok 2 - kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami foto
3
dodać 2 łyżki mąki i lekko zasmażyc,zasmażkę rozprowadzić wodą z gotowania kapusty i mieszać aż nie bedzie grudek
Krok 3 - kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami foto
4
dodać kapuste,dobrze wymieszać i chwile zasmażać
Krok 4 - kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami foto
5
podawać gorące jako dodatek do obiadu
Krok 5 - kiszona kapusta zasmażana ze skwarkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 03.10.2013 07:55
boskie! uwielbiam!
kasienka23 02.10.2013 19:46
lubię taką kapustę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak