Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisielowe babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
kisiel cytrynowy 1 szt
jajko 2 szt
mleko 1 szklanka
olej 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kisielowe babeczki

Kroki postępowania

1
Na początku mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kisiel.
Krok 1 - Kisielowe babeczki foto
2
Po wymieszaniu dodajemy jajka, olej, mleko i kilka kropli aromatu cytrynowego. Całość mieszamy. Na dno foremki nakłądamy łyżką masę, na nią łyżeczkę dżemu i przykrywamy kolejna porcja masy.
Krok 2 - Kisielowe babeczki foto
3
Foremki napełniamy do 3/4 wysokości gdyz wyrastaja i wstawiamy do nagrzanego piekarnika
Krok 3 - Kisielowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 03.08.2013 08:56
fajne te babeczki
mariel78 09.12.2012 17:13
fajne
Danost 31.10.2012 08:02
super
Konczi 03.09.2012 15:38
ciekawe babeczki smaczne!
BeataJ 19.08.2012 21:03
robię podobne, są super
sylwia / sytofala 19.08.2012 20:37
intrygujące :)
agunesu 19.08.2012 20:24
fajne babeczki:)
Laila2786 19.08.2012 19:08
pychotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak