Kisielowa słodycz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń śmietankowy

  • kisiel wiśniowy

  • kawałek ciasta (ja użyłam zebrę)

  • płatki kukurydziane

    3 łyż.
  • wiórki kokosowe

  • posypka cukierkowa

  • polewa czekoladowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Budyń i kisiel gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciepły kisiel rozlewamy do 4 kieliszków do szampana. Razem z budyniem odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy czekoladę i odstawiamy żeby ostygła. Na kisiel układamy drobno pokrojone kawałeczki ciasta ( ja użyłam ciasto Zebra). Posypujemy wiórkami i cukierkami. Na to kładziemy budyń, ale musi być zimny. Na budyń polewamy wystudzoną czekoladę. Posypujemy wiórkami i cukierkami. Na środek kładziemy cukierek lodowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 09.07.2011 14:18
super
gusia1000 18.12.2010 00:14
prosto i smacznie.
basiulka20088 11.10.2010 20:15
uhmmmm apetycznie wygląda
Justyna223 12.07.2010 21:57
dziękuję
wedith1 10.07.2010 10:39
Pysznie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat