KISIEL ZROBIONY Z DYNI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    5 dag.
  • mleko

    2 szkl.
  • dynia

    50 dag.
  • cukier

    - do smaku
  • wanilia

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do 1/2 szkl. mleka dodać mąkę i wymieszać tak by nie było grudek.

Resztę mleka zagotować, dodać mąkę rozmieszaną z mniejszą ilością mleka i szybko wymieszać, zagotować.

Dynię obrać i zetrzeć na tarce, dodać do mleka.
Dosypać cukru, dodać wanilię.

Podawać z sokiem owocowym. SMACZNEGO !!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat