Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z żurawin

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawina 50 dkg
mąka ziemniaczana 6 łyżek
cukier 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z żurawin

Żurawiny opłukać, rozgnieść, zalać 3 szklankami gotować , przecedzić. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w szklance zimnej wody , ciągle mieszając dodać do osłodzonego, gotującego się wywaru z żurawin. Jeżeli kisiel będzie za gęsty dodać gorącej wody, rozprowadzić. Gotowy kisiel rozlać do wypłukanych zimną wodą salaterek .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak