kisiel z mąki kukurydzianej

kisiel z mąki kukurydzianej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kisiel z mąki kukurydzianej

odlewam 1/2 szklanki zimnego mleka, a pozostałe zagotowuję z cukrem waniliowym. Zimne mleko mieszam z mąką kukurydzianą na jednolitą zawiesinę i wlewam mieszając do gotującego się mleka, chwilę gotuję na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

andżelika1 20.08.2012 12:03
pycha
sznycel 16.08.2012 08:33
podaję z sokiem owocowym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat