Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel z mąki kukurydzianej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka kukurydziana 1 łyżka
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z mąki kukurydzianej

odlewam 1/2 szklanki zimnego mleka, a pozostałe zagotowuję z cukrem waniliowym. Zimne mleko mieszam z mąką kukurydzianą na jednolitą zawiesinę i wlewam mieszając do gotującego się mleka, chwilę gotuję na małym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 20.08.2012 12:03
pycha
sznycel 16.08.2012 08:33
podaję z sokiem owocowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak