Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z czarnego bzu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Syrop: z dzikiego (czarnego) bzu
gorąca woda 500 ml
ksylitol do smaku
skrobia kukurydziana 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
serek homogenizowany waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z czarnego bzu

Zagotować wodę, posłodzić do smaku ksylitolem i dodać odpowiednią ilość wyrobu z czarnego bzu. W międzyczasie w kilku łyżkach zimnej wody rozprowadzić skrobię kukurydzianą razem z sokiem cytrynowym. Wlać na wrzątek i mieszać, aż kisiel zgęstnieje.

Przelać do przygotowanych salaterek przelanych zimną wodą, odstawić do ostygnięcia. Podawać z dodatkiem waniliowego twarożku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 08.02.2017 13:34
wyśmienity deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak