Kisiel malinowy

Kisiel malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mus malinowy

    400 ml zmiksowane owoce
  • woda

    400 ml
  • mąka ziemniaczana

    40 g
  • cukier

    4 kopiaste łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mus malinowy wymieszać z wodą , dodać cukier i makę ziemniaczaną,
wstawić na niewielki ogień i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Kisiel rozlać do salaterek.
Można podać z bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 21.09.2014 19:21
mój ulubiony, a domowy najlepszy
adelajda 11.11.2013 14:09
domowy najlepszy
natalia.doradca 11.11.2013 10:43
Fajny przepis:)
Mysiunia 11.11.2013 10:37
i taki jest najlepszy :)
Sylwia26 11.11.2013 10:32
fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat