Kisiel jabłkowy

Kisiel jabłkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    4 szt
  • cukier

    4 łyzki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kisiel jabłkowy

jabłka umyj,zetrzyj na tarce.włóż do rondla,wlej pół szklanki wody,dodaj cukier,zagotuj.mąke rozrób z pół szklanki zimnej wody,dodaj do jabłek.mieszając,gotuj pół minuty.wlej do pucharków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat