Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel jabłkowo-jagodowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka antonówki 2 szt
woda 1 szklanka
jagody 4lyzki w soku wlasnym
cukier waniliowy 3 lyzki
mąka ziemniaczana 1 czubata lyzka
herbatniki kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel jabłkowo-jagodowy

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kosteczkę i wrzucić do rondelka. Wlać wodę i dodać cukier. Gotować aż jabłka się rozpadną.

Wtedy dodać jagody (razem z zalewą), zmiksować blenderem na gładki mus.

Postawić na ogniu. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, wlać do gotujących się owoców, wymieszać, zagotować.

Przelać do pucharków. Herbatniki zmielić w blenderze i posypać deserki. Podawać od razu (my lubimy na ciepło)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 10.11.2014 10:41
Pyszny domowy kisiel:)
Alex_M 06.11.2014 17:36
@Klausia, nie tylko wygląda ;) hihi
Klausia 06.11.2014 16:12
wygląda na smaczny :D
Katarzyna/kate1980 05.11.2014 21:40
bardzo fajnie się prezentuje
Kejti 04.11.2014 18:49
Apetyczna propozycja :-)
mirosława4 04.11.2014 16:14
ale kusisz :) taki domowy jest najlepszy
molanka 04.11.2014 13:46
nie ma to jak domowy kisiel
Czyki 04.11.2014 13:04
Ale bym spałaszowała :)
erym 04.11.2014 12:53
takie proste a takie smaczne! super!
Bernadeta1 04.11.2014 12:09
prosty i zawsze smaczny deserek
nogawkuchni 04.11.2014 12:08
Bardzo smakowity kisiel o pysznym smaku,apetycznie się prezentuje.
magda1976 04.11.2014 11:52
Pięknie wygląda, aż ślinka cieknie
as28 04.11.2014 11:50
mniam mniam
jasiek 04.11.2014 11:29
ładny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak