kisiel czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    10 dag
  • mleko

    6 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 szkl
  • cukier

    3 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

utrzeć czekoladę zmieszać z mąką ziemniaczaną rozprowadzić to szklanką zimnego mleka aby grudek nie było zagotować 5 szklanek mleka wlewać po trochu rozprowadzoną czekoladę mieszając łyżką aż do rondla odstawać będzie wylać do formy oblanej wodą i wysypanej cukrem postawić dna zimno podawać do tego kisielu jak do wszystkich śmietanę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat