Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada 10 dag
mleko 6 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
cukier 3 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel czekoladowy

utrzeć czekoladę zmieszać z mąką ziemniaczaną rozprowadzić to szklanką zimnego mleka aby grudek nie było zagotować 5 szklanek mleka wlewać po trochu rozprowadzoną czekoladę mieszając łyżką aż do rondla odstawać będzie wylać do formy oblanej wodą i wysypanej cukrem postawić dna zimno podawać do tego kisielu jak do wszystkich śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak