kisiel czekoladowy

kisiel czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    10 dag
  • mleko

    6 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 szkl
  • cukier

    3 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kisiel czekoladowy

utrzeć czekoladę zmieszać z mąką ziemniaczaną rozprowadzić to szklanką zimnego mleka aby grudek nie było zagotować 5 szklanek mleka wlewać po trochu rozprowadzoną czekoladę mieszając łyżką aż do rondla odstawać będzie wylać do formy oblanej wodą i wysypanej cukrem postawić dna zimno podawać do tego kisielu jak do wszystkich śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat