Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel arbuzowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

arbuz 1 duży kawałek
woda 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżki
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel arbuzowy

Z arbuza usunąć dokładnie wszystkie pestki i zmiksować (tak aby było 1,5 szklanki musu arbuzowego). Przelać do rondelka, dodać 1/4 szklanki wody oraz miód. Dokładnie wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w pozostałej 1/4 szklanki wody i dodać do gotującego się musu arbuzowego. Gotować 2 minuty cały czas mieszając.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 19.09.2016 16:48
robiłam dziś - wszystkim smakował :)
Grazyna0211 31.08.2016 12:00
fajny pomysł
Ewa Wojtaszko 30.08.2016 18:12
oooo z arbuza to nigdy nie jadłam
Agnieszka-87-25 30.08.2016 15:56
smaczny kisiel

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak