Kisiel ananasowy z dynią hokkaido

Kisiel ananasowy z dynią hokkaido

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas w puszce

    400 ml
  • dynia

    hokkaido średni kawałek
  • woda

    3 szkl.
  • cukier kryształ

    5 łyżek
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • skrobia ziemniaczana

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię oczyścić z gniazda nasiennego pokroić w niewielką kostkę odcinając skórkę i włożyć do małego rondelka - zalać 1 szklanką wody i ugotować do miękkości pod przykryciem.
Do dyni dodać ananasa wraz z zalewą oraz 1,5 szklanki zimnej wody - wszystko zmiksować do płynnej konsystencji.
W 1/2 szklanki wody rozprowadzić mąkę ziemniaczaną.

Mus ananasowo-dyniowy zagotować, dodać sok z cytryny i cukier - na wrzący wlać zawiesinę z mąki ziemniaczanej i mieszać do czasu, aż kisiel zgęstnieje i zawrze.

Gotowy kisiel przelać do przygotowanych kompotierek i pozostawić do ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 12.09.2015 19:04
Ciekawy przepis.
ilka01 12.09.2015 18:51
super przepis :)
as28 12.09.2015 18:50
fajny kisielek, mniam mniam
Róża1 12.09.2015 16:56
wspaniale się prezentuje :-)
Maridka19 12.09.2015 14:18
Ciekawy pomysł :)
Ania321 12.09.2015 13:57
Ciekawy przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat