Przepis i sposób przygotowania na: Kinder Maxi King
Środek: Mleko zagotować z masłem i cukrem do całkowitego rozpuszczenia się wszystkich składników. Na końcu dodać ekstrakt waniliowy, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Kiedy płyn będzie ostudzony, dodawać do niego partiami mleko w proszku, ciągle miksując do uzyskania gładkiej konsystencji, tak, żeby nie było grudek.
Na schodzony spód wylać połowę masy mlecznej, następnie rozprowadzić kajmak i przykryć wszystko drugą połową masy. Wstawić do lodówki, tak żeby masa mogła się schłodzić i stwardnieć.
wierzch: Orzechy posiekać na mniejsze kawałki. W rondelku rozpuścić obie czekolady i śmietankę do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać orzechy i wymieszać. Gotową polewę wylać na ciasto i równomiernie rozprowadzić.
Ciasto wstawić ponownie do lodówki.