Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki do wykonania mięsnych kieszonek
-
podudzia z kurczaka
1 kg -
pieczarki
200 g -
cebula
1 szt -
ser żółty
100 g -
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Składniki na sos serowo-śmietanowy
-
śmietana 18 proc
200 g -
mleko
1/3 szklanki -
serek topiony
100 g -
sól
-
pieprz
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Przepis i sposób przygotowania Kieszonki z kurczaka nadziewane pieczarkami w sosie śmietanowo -serowym
Kroki postępowania


Na rozbite podudzia nakładamy pieczarki i ser żółty.



Do wysokiego naczynia dajemy śmietanę mleko serek. Całość miksujemy ewentualnie doprawiamy solą. (Konsystencja powinna być jak gotowe ciasto na naleśniki)

Całość podgrzewamy na małym ogniu ok 5 minut.
Serwujemy z młodymi ziemniakami i z dowolną surówką.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się