Kieszonki z fetą i papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    30 dag
  • proszek do pieczenia

    1 szt.
  • mleko

    100 ml
  • olej

    100 ml
  • cukier

    8 dag
  • twaróg

    15 da
  • feta

    15 dag
  • sól

  • żółtko surowe

    1 szt.
  • oliwa

    3 łyżki
  • papryka marynowana

    37 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do miski. Dodać pozostałe składniki (mleko, olej, cukier i twaróg). Wyrabiać ciasto mikserem nastawionym na najwyższe obroty. Przełożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować, podzielić na kwadraty. Posmarować je oliwą, rogi zawinąć do środka. Obłożyć fetą i papryczkami, posypać posiekanym tymiankiem. Umieścić na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować żółtkiem. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiola333 14.04.2013 20:31
bardzo smakowity przepis
miki47 08.04.2013 15:07
ciekawy przepis
Marta1986 12.03.2012 14:40
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat