Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki serowe z kurkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty 250 g (kostka)
kurki 50 g
cebula 1 szt (mała)
masło 1 łyżka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 łyżek
mąka 5 łyżek
olej do smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki serowe z kurkami

Posiekaną cebulę dusimy na maśle razem z kurkami. Dodajemy odrobinę gęstej śmietany, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kostkę sera żółtego kroimy na pół (wzdłuż). W każdym kawałku sera, przy pomocy ostrego, cienkiego noża robimy kieszonkę. Nadziewamy ją duszonymi kurkami. Ser najpierw obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.07.2015 22:20
apetyczne danie
R'n'G Kitchen 12.07.2015 20:46
:D niestety, ale czasami warto ;)
Małgorzata Pin 12.07.2015 13:29
Świetne danie, super.
Saga123 12.07.2015 12:33
super danie :)
Aleksandra/Olcia 12.07.2015 11:25
uwielbiam taki ser...szkoda że od niego tak p**a rośnie ;)
olkaaa 12.07.2015 11:07
chętnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak