Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełkowa sałatka z fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełki lucerny 1 garść
kiełki rzodkiewki 1 garść
kiełki rzeżuchy 1 garść
pomidor 1 szt.
ogórek 1/2 szt.
ser feta 1/2 szt
marchewka 1 szt
pieprz
sól
cytryna 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełkowa sałatka z fetą

Do miski nakładamy po garści kiełków.
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach, dodajemy do kiełków.
Pomidora myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki, również dodajemy do sałatki.
Ogórka obieramy ze skórki, kroimy na drobno i dodajemy do miski z pozostałymi składnikami.
Ser kroimy w kosteczki i jest dopełnieniem sałatki.
Sos łyżeczkę cytryny z łyżeczką wody, dokładnie mieszamy, dodajemy oliwę oraz przyprawy.Dodajemy do sałatki przed podaniem i dokładnie mieszamy.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.10.2013 17:15
z kiełkami to zdrowa
matesko 30.10.2013 10:35
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak