Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski w cieście francuskim zapiekane z jajkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki 4-5 szt
jajko 3 szt
mleko 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski w cieście francuskim zapiekane z jajkami

Kiełbaski kroimy na 3 części każdą. Ciasto kroimy na kawałki o wielkości 2,5 cm x 3,5 cm.
Kokilki lub inne małe foremki do zapiekania smarujemy masłem. Zawijamy kiełbaski w ciasto francuskie i wkładamy je po 3-4 sztuki ( w zależności od wielkości naszych foremek) , ustawiając je pionowo w naczynkach. Jajka i mleko bełtamy, doprawiamy. Masą jajeczną zalewamy kiełbaski do 2/3 wysokości. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut. Jemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elficzna 20.08.2012 11:01
super ! pycha
Pietruszka 20.08.2012 08:06
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak