Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
1 opakowanie -
parówki
4-5 szt -
jajko
3 szt -
mleko
1 łyżka -
sól do smaku
-
pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Kokilki lub inne małe foremki do zapiekania smarujemy masłem. Zawijamy kiełbaski w ciasto francuskie i wkładamy je po 3-4 sztuki ( w zależności od wielkości naszych foremek) , ustawiając je pionowo w naczynkach. Jajka i mleko bełtamy, doprawiamy. Masą jajeczną zalewamy kiełbaski do 2/3 wysokości. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20-25 minut. Jemy na ciepło.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się