Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski piwne smażone w boczku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

frankfuterki 8 szt.
boczek wędzony 4 plastry
piwo jasne 1 szkl.
miód prawdziwy płaska łyżka
smalec 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski piwne smażone w boczku

Kiełbaski ułożyć na patelni, zalać piwem, dodać miód, nakryć niezbyt szczelnie i ogrzewać na małym płomieniu, aż kiełbaski będą gorące - nie doprowadzić do wrzenia, aby kiełbaski nie popękały.
Pod przykryciem pozostawić do ostygnięcia.
Kiełbaski wyjąć, a płyn odparować do uzyskania gęstego klejącego syropu.

Plastry boczku przeciąć wzdłuż na połowę i każdym paskiem owinąć kiełbaskę.
Ułożyć na czystej patelni z roztopionym smalcem, dolać olej i smażyć do chwili, aż boczek będzie chrupiący.

Gorące kiełbaski przełożyć na patelnię z syropem miodowym i obtoczyć w nim.

Podawać z dodatkiem musztardy miodowej lub żydowskiej oraz pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 30.07.2016 10:09
chętnie bym skosztowała!
anka1988 24.07.2016 15:18
pyszne kiełbaski
kd045 21.07.2016 13:24
super pomysł !
kuchcik89 21.07.2016 11:57
smakołyki :)
Wafelek2601 21.07.2016 11:35
Świetne kiełaski
gosia1988 20.07.2016 21:46
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak