kiełbaski mięsne z rusztu-kebabczeta

kiełbaski mięsne z rusztu-kebabczeta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    220 g
  • jaja

    1 szt
  • cebula

    100 g
  • kminek Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • wieprzowina

    500 (bez kości)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania kiełbaski mięsne z rusztu-kebabczeta

Umyte i oczyszczone z błon i ścięgien mięso przepuścić przez maszynkę,dodać drobno posiekaną cebulę,jajo,kminek,sól,pieprz,starannie wyrobić i pozostawić na kilka godzin w lodówce.Formować wałeczki długości od5 do 8cm,grubości 2.5cm.Piec na ruszcie.Podawać z frytkami,surówką z kapusty kiszonej,ogórkami konserwowymi,ćwiartkami pomidorów,strąkami papryki lub innymi sezonowymi surówkami.Zamiast ziemniaków można podać jasne pieczywo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat