kiełbaski mięsne z rusztu-kebabczeta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    220 g
  • jaja

    1 szt
  • cebula

    100 g
  • kminek Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • wieprzowina

    500 (bez kości)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone z błon i ścięgien mięso przepuścić przez maszynkę,dodać drobno posiekaną cebulę,jajo,kminek,sól,pieprz,starannie wyrobić i pozostawić na kilka godzin w lodówce.Formować wałeczki długości od5 do 8cm,grubości 2.5cm.Piec na ruszcie.Podawać z frytkami,surówką z kapusty kiszonej,ogórkami konserwowymi,ćwiartkami pomidorów,strąkami papryki lub innymi sezonowymi surówkami.Zamiast ziemniaków można podać jasne pieczywo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat