Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasiane medaliony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa szynkowa 40 dkg
jajko 2 sztuki
przyprawa do potraw do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasiane medaliony

Kroki postępowania

1
Kiełbasę szynkową kroimy na plastry o grubości ok.1 cm.
Krok 1 - Kiełbasiane medaliony foto
2
Każdy krążek zamaczamy w roztrzepanych jajkach z odrobiną jarzynki (do smaku), a następnie panierujemy w bułce tartej.
Krok 2 - Kiełbasiane medaliony foto
3
Smażymy na tłuszczu z obu stron na złoty kolor, odsączamy na papierze. Smakują do obiadu, jak tradycyjny schabowy.
Krok 3 - Kiełbasiane medaliony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.01.2013 20:38
Sama bardzo często robię taką panierowaną kiełbaskę
STEFANIA 01.12.2012 19:45
pycha
agnieszka214 08.11.2012 09:52
smacznosci
jasiek 08.11.2012 09:29
może być niezłe
Poison1988 08.11.2012 09:14
wyglądają nieziemsko! To jest sztuka zrobić z czegoś zwykłego niezwykłą potrawę - super :)
as28 08.11.2012 08:26
mniam
as28 08.11.2012 08:26
mniam
cukiereczek 08.11.2012 06:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak