kiełbasa w jasnym pełnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    200 g
  • masło do smażenia

    20 g
  • cebula

    40 g
  • mąka

    8 g
  • sól do smaku

  • piwo jasne

    pełne szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę duszę około 5 minut pod przykryciem razem z piwem, pokrojoną w kostkę cebulą i około 6 łyżkami wody. Z margaryny i mąki robię złotą zasmażkę, rozprowadzam ją zimnym sosem, wlewam do rondla z kiełbasą, dodaję soli do smaku i gotuję około kwadransa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 15.08.2012 18:40
pycha
sznycel 14.08.2012 22:01
mąż lubi z chlebem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat