Kiełbasa pieczona z cebulą

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

W te upały stanie nad garami bywa męczące. Takie przepisy, jak ten, są idealny rozwiązaniem. Niby czas długi, jednak przygotowanie jest bardzo proste i szybkie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kiełbasa

    4 sztuki
  • cebula

    400 gramów
  • wrzątek

    400 mililitrów
  • koncentrat pomidorowy

    90 gramów
  • Oregano suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Tymianek suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasy nacinamy z obu stron.
Cebule kroimy w piórka. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na wierzch układamy kiełbasę, „wbijając do spodu”. Pieczemy z termoobiegiem 30 minut w 180°C, następnie kiełbasę odwracamy i pieczemy kolejne pół godziny.
Podajemy z bagietką lub innym ulubionym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat