Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kiełbasa pieczona z cebulą

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
W te upały stanie nad garami bywa męczące. Takie przepisy, jak ten, są idealny rozwiązaniem. Niby czas długi, jednak przygotowanie jest bardzo proste i szybkie.

Składniki:

Składniki:

kiełbasa
4 sztuki
cebula
400 gramów
wrzątek
400 mililitrów
koncentrat pomidorowy
90 gramów
Oregano suszone Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa pieczona z cebulą

Kiełbasy nacinamy z obu stron.
Cebule kroimy w piórka. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Na wierzch układamy kiełbasę, „wbijając do spodu”. Pieczemy z termoobiegiem 30 minut w 180°C, następnie kiełbasę odwracamy i pieczemy kolejne pół godziny.
Podajemy z bagietką lub innym ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak