Kiełbasa duszona z pieczarkami i cebulą

Kiełbasa duszona z pieczarkami i cebulą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa śląska

    1/2 kg
  • cebula biała

    2 duże
  • pieczarki

    4-5 dużych
  • olej

    2-3 łyżki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kiełbasa duszona z pieczarkami i cebulą

Kiełbasę naciąć płytko w paseczki lub krateczkę.
Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć kiełbasę i pokrojone warzywa.
Posypać białym pieprzem i solą czosnkową.
Patelnię nakryć i dusić na małym płomieniu, aż warzywa zmiękną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat