Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Kiełbasa duszona z pieczarkami i cebulą

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska
1/2 kg
cebula biała
2 duże
pieczarki
4-5 dużych
olej
2-3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa duszona z pieczarkami i cebulą

Kiełbasę naciąć płytko w paseczki lub krateczkę.
Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć kiełbasę i pokrojone warzywa.
Posypać białym pieprzem i solą czosnkową.
Patelnię nakryć i dusić na małym płomieniu, aż warzywa zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak