Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kiełbasa śląska
1/2 kg -
cebula biała
2 duże -
pieczarki
4-5 dużych -
olej
2-3 łyżki -
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku -
Pieprz biały mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Kiełbasa duszona z pieczarkami i cebulą
Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć kiełbasę i pokrojone warzywa.
Posypać białym pieprzem i solą czosnkową.
Patelnię nakryć i dusić na małym płomieniu, aż warzywa zmiękną.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się