Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa duszona z pieczarkami i cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 1/2 kg
cebula biała 2 duże
pieczarki 4-5 dużych
olej 2-3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa duszona z pieczarkami i cebulą

Kiełbasę naciąć płytko w paseczki lub krateczkę.
Pieczarki i cebulę pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć kiełbasę i pokrojone warzywa.
Posypać białym pieprzem i solą czosnkową.
Patelnię nakryć i dusić na małym płomieniu, aż warzywa zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak