Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa biała ziołowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa surowa 8-10 szt
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
rozmaryn świeży
tymianek
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
pieprz
olej 6 łyżek
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa biała ziołowa

Kroki postępowania

1
Cebulę , czosnek obrać posiekać. Dodać gałązki tymianku, rozmarynu , 1 łyżeczkę majeranku , sól i pieprz. Wymieszać wszystko z olejem.
Krok 1 - Kiełbasa biała ziołowa foto
2
W szklanym żaroodpornym naczyniu ułożyć na całej powierzchni połowę cebuli .
Krok 2 - Kiełbasa biała ziołowa foto
3
Na cebuli ułożyć surowe kiełbaski.
Krok 3 - Kiełbasa biała ziołowa foto
4
Kiełbaski przykryć równomiernie resztą cebuli.
Krok 4 - Kiełbasa biała ziołowa foto
5
Wlać 1/2 szkl wody.
Krok 5 - Kiełbasa biała ziołowa foto
6
Kiełbaski piec około 1h w temp 180 stopni.
Krok 6 - Kiełbasa biała ziołowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak