KEKS tradycyjny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    200 g
  • cukier

    200 g
  • jajko

    4 szt
  • skórka z cytryny

    1 szt cytryny
  • rum

    2 łyzki
  • mąka

    300 g
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • mieszanka keksowa

    1 op
  • mleko

    5-6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzyj masło i cukier na puszystą masę.Dodaj jajka i wymieszaj,dorzuć skórkę cutrynową i rum.W innym naczyniu wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia,dodaj do masy.Następnie dodaj mleko i pół paczki mieszanki keksowejRozgrzej piekarnik do 200st Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika na ok 40 min.Gdy ciasto nabierze złotego koloru wyjmij z formy i posyp cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 15.12.2012 09:23
super
Krzysztof15 08.08.2012 19:18
mniam
Joanna108 15.05.2012 13:35
pycha
usmiech 23.03.2012 10:51
dobre
Luki 20.01.2012 16:56
proste i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat