Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

KEKS tradycyjny

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
200 g
cukier
200 g
jajko
4 szt
skórka z cytryny
1 szt cytryny
rum
2 łyzki
mąka
300 g
proszek do pieczenia
3 łyżeczki
mieszanka keksowa
1 op
mleko
5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: KEKS tradycyjny

Utrzyj masło i cukier na puszystą masę.Dodaj jajka i wymieszaj,dorzuć skórkę cutrynową i rum.W innym naczyniu wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia,dodaj do masy.Następnie dodaj mleko i pół paczki mieszanki keksowejRozgrzej piekarnik do 200st Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika na ok 40 min.Gdy ciasto nabierze złotego koloru wyjmij z formy i posyp cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 15.12.2012 09:23
super
Krzysztof15 08.08.2012 19:18
mniam
Joanna108
Joanna108 15.05.2012 13:35
pycha
usmiech 23.03.2012 10:51
dobre
Luki 20.01.2012 16:56
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak