Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Keks miodowiec

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szklanki
cukier
1/2 szklanki
miód pitny
1/2 szklanki
masło
1/4 kostki
jajko
5 sztuk
rodzynki
20 dag
ocet
1 łyżeczka
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
szczypta soli
proszek do pieczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Keks miodowiec

Jajka, miód, masło oraz sól utrzeć. dodać ocet, cukier waniliowy, cynamon oraz rodzynki i stopniowo wsypywać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tarta i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.01.2012 09:19
super przepis, zwłaszcza intryguje mnie dodatek miodu pitnego, którego jestem fanką :)
aacaac 02.11.2011 08:15
mniam
halinka1011 24.10.2011 19:16
świetny przepis
Magdalena42 24.10.2011 19:16
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak