KEKS MAKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • mak

    1 szklanka
  • margaryna

    1/2 kostki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypać mak,cukier,mąkę ,proszek do pieczenia.Stopić margarynę i wlać do ciasta.Wymieszać,dodać bakalie.Z białek ubić sztywną pianę,dodać do masy,ostrożnie wymieszać.Wlać ciasto do formy i wstawić do piekarnika na ok.45-55 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 06.08.2011 14:06
super
Izabela28 16.06.2011 14:14
fajny, klasyczny przepis;)
kanu83 28.03.2011 20:17
świetny
basia70 15.02.2011 09:56
pyszne
MAR3STA 29.01.2011 18:30
pyszny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat