Keks cioci Oli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    15 dkg
  • mąka

    8 łyżek
  • cukier drobny

    8 łyżek
  • jajko

    4 szt
  • bakalie

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzec z cukrm, nastepnie dodawac po jednym jajku na zmianę z dwiema łyzkami mąki. Dodac proszek i dokładnie utrzec. Na koniec dodac bakalie i wymieszac łyżką. Wyłożyc do małej keksówki i piec 30-40 min w temp. 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 07.12.2011 20:16
mniam
aleksa123 21.07.2011 19:39
pycha
ziutula 05.07.2011 12:15
pyszne do kawki....
alaaa 04.05.2011 22:19
mniam
stokrotka 07.03.2011 17:09
fajny i szybki
Krzysztof42 04.10.2010 14:26
brawo ciocia ola!
dasada1 13.09.2010 21:13
pycha!
noculos 06.09.2010 12:53
szybkie, proste, smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat