Keks bananowy

Keks bananowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    1.2 szkl
  • jajka

    2 szt
  • mleko

    15 łyżek
  • margaryna

    85 g
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • płatki migdałowe

    5 dag
  • suszone morele

    5 dag
  • sok z cytryny

    1/2 szt
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • banan

    3 zt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę stopić, zdjąć z ognia, dodać cukier, dobrze wymieszać i przestudzić. Wbić jajka, dodać mleko, wymieszać. Owoce pokroić w kostkę, zmieszać z sokiem z cytryny i cynamonem oraz połową płatków migdałowych. Dodać do ciasta. Stopniowo dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem. Dokładnie wymieszać. Keksówkę natłuścić, wysypać cienko mąką. Wyłożyć ciasto, wierzch posypać resztą płatków migdałowych. Piec ok. 45 min w temp. 180st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

31.10.2013 22:16
wygląda fantastycznie

Iwusia

02.10.2013 23:15
bardzo fajny przepis

Pusia

02.08.2013 12:10
jeszcze takiego nie jadłam

pajbek

25.07.2013 21:35
Proszę kawałeczek :-)

Klausia

10.05.2013 00:02
robiłam coś bardzo podobnego jest przepyszny :)

adam1f

28.09.2012 21:56
dobry

Patrycja33

15.08.2012 23:10
DESEREK Z MOJEGO ULUBIONEGO OWOCA PYCHA

Agata B

14.08.2012 10:58
robiłam kiedyś podobny, z bananami wychodzi rewelacyjny!!! :)))

iziona

11.08.2012 08:00
Lubię wypieki z bananami więc ten keks też będzie pyszny :)

wiola28a

07.08.2012 16:59
cos nowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat