Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 450g
jajko 2
cukier drobny 250g
margaryna 120 g
mleko szklanka
bakalie 200g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier puder do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Kroki postępowania

1
Margarynę roztopiłam w kąpieli wodnej, po czym utarłam ją z cukrem. Kiedy nieco przestygła wbiłam do niej jaja i ponownie utarłam na jednolitą masę. Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko, mieszałam do osiągnięcia jednolitej masy.
Krok 1 - Keks foto
2
Do ciasta dodałam bakalie, wmieszałam je w ciasto, po czym ciasto przelałam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50-60 min w piekarniku nagrzanym do 180'C.
Krok 2 - Keks foto
3
Keks po upieczeniu oprószyłam cukrem pudrem.
Krok 3 - Keks foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 11.04.2015 10:17
Bardzo apetyczny
jagoda5913 10.04.2015 23:06
Super keks

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak