Keks

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    450g
  • jajko

    2
  • cukier drobny

    250g
  • margaryna

    120 g
  • mleko

    szklanka
  • bakalie

    200g
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • cukier puder

    do oprószenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Keks foto
Margarynę roztopiłam w kąpieli wodnej, po czym utarłam ją z cukrem. Kiedy nieco przestygła wbiłam do niej jaja i ponownie utarłam na jednolitą masę. Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko, mieszałam do osiągnięcia jednolitej masy.
Krok 2 - Keks foto
Do ciasta dodałam bakalie, wmieszałam je w ciasto, po czym ciasto przelałam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50-60 min w piekarniku nagrzanym do 180'C.
Krok 3 - Keks foto
Keks po upieczeniu oprószyłam cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 11.04.2015 10:17
Bardzo apetyczny
jagoda5913 10.04.2015 23:06
Super keks

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat