Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebabczety

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 mała sztuka
olej do smażenia
mięso mielone wieprzowe 40 dkg
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1 mała sztuka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
chleb pszenny 1 gruba czerstwy

Przepis i sposób przygotowania na: Kebabczety

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, lekko przestudzić.
Krok 1 - Kebabczety foto
2
Kromkę chleba (można go zastąpić bułką kajzerką) namoczyć w wodzie.
Krok 2 - Kebabczety foto
3
Do mięsa (użyłam zmielonej szynki) dodać przyprawy i jajko.
Krok 3 - Kebabczety foto
4
Do mięsa dodać też odciśnięty z wody chleb i zeszkloną cebulę.
Krok 4 - Kebabczety foto
5
Wszystko dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy uformować kilka wałeczków (mi wyszło 6).
Krok 5 - Kebabczety foto
6
Każdy mięsny wałeczek nadziać na patyczek do szaszłyków. Tak przygotowane mięso piec na rozgrzanym grillu lub smażyć na patelni grillowej na rumiano z każdej strony.
Krok 6 - Kebabczety foto
7
Smacznego!
Krok 7 - Kebabczety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 03.06.2013 07:18
Świetne, mięsne danie :)
Sroczka 09.05.2013 23:02
Pięknie przyrumienione. Z chęcią bym zjadła.
Janina 22.04.2013 16:54
Bardzo smaczne
Barbara/zuza22_85 22.04.2013 14:08
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak