Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kebab turecki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso

mielona wołowina 1000 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt
oliwa
bułka czerstwa 2 szt
jajko 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kminek 1/2 łyżeczki

sos

jogurt naturalny 250 g
papryka zielona 1 szt
sól
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: kebab turecki

Bułkę namoczyć w mleku.Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie,dodać do mięsa .Natkę posiekać i także dodać do mięsa.Następnie odcisnąć bułkę ,wpić jajka,dodać sól,pieprz i kminek i wyrobić mięsną masę. W zależności jak będziemy piec przygotować mięso.W piekarniku -z masy mięsnej formujemy wałeczki i układamy na blaszce wysmarowanej oliwą i po wierzchu także posmarować . Piec ok 20 min w temp 180st
Jesli na grilu to wałeczki z masy mięsnej robimy na patyczkach do szaszłyków i także smarujemy oliwą pieczemy na grilu
Sos
jogurt wylewamy do salaterki ,dodajemy drobniutkopokrojoną w kostkę paprykę ,dodajemy sól i kminek .Całość wymieszać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 07.10.2016 19:32
super kolacja
teresza 02.03.2015 13:09
świetna propozycja
Ela15 20.02.2015 09:12
extra kebab
Hrabina w kuchni 08.02.2015 20:13
Smaczna kolacja :)
Ola1young 08.02.2015 13:43
ja tez lubie takie jedzonko :)
adelajda 08.02.2015 13:39
Lubię takie mięsko :)
miodunka 08.02.2015 11:55
Wyglądają apetycznie!!
kanu83 08.02.2015 11:41
Dla mnie bomba
olkaaa 08.02.2015 10:53
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak