Kawowa panna cotta

Kawowa panna cotta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    400 mililitr
  • mleko 3,2%

    150 mililitr
  • kawa rozpuszczalna

    4 łyżeczka
  • cukier

    5 łyżka
  • żelatyna

  • woda

    1 (gorąca)
  • wanilia

    1 laska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietankę z mlekiem przelać do rondla dodać miąższ z wanilii i pusty strąk, oraz cukier. Podgrzać mieszając, ale nie doprowadzając co wrzenia. Zdjąć z ognia i usunąć strąk wanilii. Kawę rozpuścić w 1 łyżce wrzącej wody. Dodać do śmietany z mlekiem. Żelatynę rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody, wymieszać do rozpuszczenia i dodać do pozostałych składników. Wymieszać. Panna cottę przestudzić i przelać do silikonowych foremek lub małych filiżanek. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem zamoczyć naczynie w ciepłej wodzie, aby łatwiej było wyciągnąć deser.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łucja

13.11.2013 18:10
muszę zrobić :) zapowiada się przepysznie :)

Andrzej8

02.06.2013 21:20
uwielbiam taki deserki

Ewa104

02.06.2013 21:15
To ja się piszę na taką pannę cottę.Nie dość,że uwielbiam ten pyszny deser to w dodatku jestem amatorką kawy.Pychotka!

Katarzyna34

02.06.2013 21:03
o takiej jeszcze nie jadłam ale muszę kiedyś wypróbować

justys759

02.06.2013 13:00
mmm musi być pyszna:)

Mira85

02.06.2013 09:43
swietnie sie prezentuje

LoLa

02.06.2013 06:56
takiej nie jadłam

iwi

02.06.2013 01:00
Mniami,cóż za pyszności.

Magiczna_Kuchnia

01.06.2013 23:09
Fajny pomysł, kawowej jeszcze nie robiłam:)

Sylwia26

01.06.2013 22:41
ślinka leci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat