Kawa z waniliowym koglem-moglem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 szkl.
  • żółtka

    2 szt.
  • cukier waniliowy

    1 op.
  • espresso

    1/2 szkl.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka z cukrem waniliowym ubić mikserem do białości, a następnie rozcieńczyć ciepłym, ale nie gorącym, mlekiem.
Rozlać mieszankę do filiżanek.
W międzyczasie zaparzyć espresso.
Gotową kawą dopełnić zawartość każdej filiżanki.
Kawa tak przygotowana jest w zasadzie deserem - świetnie smakuje z kawałkiem ciasta typu babka, biszkopt czy keks.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 13.06.2013 15:16
na taka kawkę chyba się skusze
Pietruszka 30.08.2012 21:44
piłam kiedyś taką kawę, jest smaczna
Adamorek 25.08.2012 08:34
ciekawy napój?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat