Kawa z cytryną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wrzątek

  • cytryna

    plasterek
  • kawa

    2 (mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewamy kawę wrzątkiem i zostawiamy do dokładnego zaparzenia.Dodajemy plaster cytryny, wyciskamy i pijemy.Pomaga na stany migrenowe i bóle głowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
manaika 29.06.2012 11:34
ciekawe, podobno sporo mocniejsza jest od zwykłej
mariowalcz25 12.03.2012 16:49
bardzo smaczna, też taką robię ale cytrynę wyciskam po zaparzeniu się kawy :o)
edyta44 22.02.2012 14:52
ciekawy smak
Edyta31 09.11.2011 23:48
super
ronald88 07.09.2011 15:56
super
gosia47-47 04.07.2011 12:12
takiej jeszcze nie piłam :)
polly66 03.05.2011 11:18
ponoć najlepsza na kaca hehe ;)
Misiakova 04.02.2011 12:19
Pyszna jest wtedy gdy zachowamy skórkę na plasterku cytryny. I nie ma co się oszukiwać trzeba się przyzwyczaić. Nie tylko dobra na ból głowy, ale i gdy mamy pełny żołądek a kawy się chce lekkiej a nie mlecznej :)
iknkirke 14.11.2010 10:42
ciekawa kawa
bietka 08.10.2010 09:25
Ja słyszałam że kawa z cytryną dobra na kaca:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat