Kawa latte bananowo którkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko 3,2%

    0,5 litra
  • krówki

    2 sztuki
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • cukier

    2 łyżki
  • banan

    2 sztuki
  • kawa

    2 (świeżo mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy/zaparzamy kawę w ekspresie, kafetierce, lub tradycyjnie, ale bez fusów. Następnie obieramy i kroimy banany w plasterki i wrzucamy je na patelnię dolewając odrobinę mleka, by się prawie smażyły. Dodajemy do tego dwie, trzy krówki i czekamy aż się rozpuszczą. banany ugniatamy widelcem by powstał sos. Wyłączamy zrobiony sos. Bierzemy resztę mleka i dodajemy do niego śmietanę i ubijamy 2 minuty mikserem, aż powstanie piana. Następnie wlewamy do dwóch wysokich szklanek, potem wlewamy powoli kawę tak by lała się na środku szklanki. Na końcu na górę wlewamy sos bananowo krówkowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 23.09.2011 10:18
fajne
iknkirke 15.08.2011 13:15
fajne
Marta98 23.02.2011 20:54
pycha
crysaliska 02.01.2011 18:22
pysznie wygląda i połączenie banana i krówki... mmmm
Lulus20 09.12.2010 23:11
ubustiwam latte :)
Kate131 03.12.2010 08:36
super,pychota
Ewelina43 27.11.2010 13:09
super wyglada
Ela20 25.11.2010 20:22
świetnie sie zapowiada, z pewnością wypróbuję ;)
Ewa109 15.09.2010 21:38
pychotka:)
Ewa109 15.09.2010 21:38
pychotka:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat