Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

kasztany duszone z cebulką

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna
1,5 łyżki
jadalne kasztany
1 kg
cebula
25 dkg
wywar z warzyw
2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kasztany duszone z cebulką

na płaskiej stronie każdego kasztana robię nożem dwa nacięcia w kształcie litery x. układam kasztany na blasze i piekę , aż kasztany się otworzą, wyjmuje je i obieram. Rozgrzewam margarynę i obsmażam na niej posiekaną cebulę. Dodaję kasztany, wlewam wywar, solę i duszę 1/2 godziny, aż płyn wyparuje. Oddzielnie smażę jedną cebulę , pokrojoną na paseczki i posypuję potrawę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 17.08.2012 17:48
ekstra
sznycel 17.08.2012 15:41
wykwintne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak