Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kasztany duszone z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1,5 łyżki
jadalne kasztany 1 kg
cebula 25 dkg
wywar z warzyw 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kasztany duszone z cebulką

na płaskiej stronie każdego kasztana robię nożem dwa nacięcia w kształcie litery x. układam kasztany na blasze i piekę , aż kasztany się otworzą, wyjmuje je i obieram. Rozgrzewam margarynę i obsmażam na niej posiekaną cebulę. Dodaję kasztany, wlewam wywar, solę i duszę 1/2 godziny, aż płyn wyparuje. Oddzielnie smażę jedną cebulę , pokrojoną na paseczki i posypuję potrawę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 17.08.2012 17:48
ekstra
sznycel 17.08.2012 15:41
wykwintne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak