kasztany duszone z cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1,5 łyżki
  • jadalne kasztany

    1 kg
  • cebula

    25 dkg
  • wywar z warzyw

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na płaskiej stronie każdego kasztana robię nożem dwa nacięcia w kształcie litery x. układam kasztany na blasze i piekę , aż kasztany się otworzą, wyjmuje je i obieram. Rozgrzewam margarynę i obsmażam na niej posiekaną cebulę. Dodaję kasztany, wlewam wywar, solę i duszę 1/2 godziny, aż płyn wyparuje. Oddzielnie smażę jedną cebulę , pokrojoną na paseczki i posypuję potrawę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 17:48
ekstra
sznycel 17.08.2012 15:41
wykwintne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat