Kaszotto z waszywami i parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1/2 szkl
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • marchew

    1 szt
  • Kminek mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • miód płynny

    1/2 lyżeczki
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    3 szczypty
  • oliwa aromatyzowana

    1 łyżka
  • parmezan starty

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    1 lyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Danie niezwykle proste i do tego mało kaloryczne, a odzywcze.

Do garnka wlewamy oliwę u mnie czosnkowa, dodajemy poszatkowaną cebulę, i chwilkę przesmażamy , dodajemy pokrojoną w paski paprykę, a także marchew ja obrałam całą obieraczką by było szybciej, powstały piękne paski, doprawiamy smazymy ok 10 min. ciągle mieszając, następnie wsypujemy kaszę zalewamy wodą, tak by całość była prawie przykryta, na wolnym ogniu czekamy aż płyn się wchłonie. Gdy zacznie przywierać do dna, wyłączyć gaz, dodajemy natkę , odstawić jeszcze na 3 minuty, przemieszać, podawać, na wierzch parmezan, jesli nie liczycie kalorii można sobie dać więcej oczywiście.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 13.10.2016 12:11
Zjadłabym z apetytem :)
Krystyna32 13.10.2016 09:06
bardzo apetyczne
MałaMi89 12.10.2016 23:16
Super, na pewno by mi posmakowało :)
wwwiolka 12.10.2016 20:35
Bardzo fajny przepis.
ada.la 12.10.2016 19:29
wygląda rewelacyjnie
Grazyna0211 12.10.2016 17:21
smaczne danie
noninka77 12.10.2016 16:01
Mmmm.....pyszne :)
Wiktoria29 12.10.2016 15:56
apetyczne danie
Konczi 12.10.2016 15:12
Świetne połączenie, pycha!
adelajda 12.10.2016 14:30
Bardzo lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat