Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka z rabarbarem-propozycja na śniadanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2% 250 ml
kasza manna 3-4 łyzeczki
rabarbar 2 laski
cukier 1 łyzeczka
cynamon Prymat 0.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka z rabarbarem-propozycja na śniadanie

Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy na drobniejsze kawałki. Zalewamy wodą- do wysokości owocu i gotujemy na małym ogniu do momentu w którym rabarbar będzie bardzo miękki wręcz rozgotowany. W czasie gotowania dodajemy cukier i cynamon. Aby powstały owocowy sos miał idealnie gładką konsystencje miksujemy rabarbar blenderem. ....Do rondelka przelewamy mleko i do ciepłego wsypujemy kasze manną -mieszamy do momentu zgęstnienia kaszy. Kasze ugotowaną przekładamy do miski-przelanej wodą , kasze dociskamy i obracamy na talerz. Kasze polewamy sosem rabarbarowym z nutą cynamonu. Górę sosu możemy obsypać płatkami czekoladowymi. Smacznego!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak