Kaszak bez pieczenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopty okrągłe

    15 sztuk
  • herbatniki

    18 sztuk
  • kasza manna

    1 szklanka
  • mleko

    0,75 litra
  • margaryna

    200 gram
  • żółtka

    3 sztuki
  • cukier puder

    200 gram
  • kakao

    1 łyżeczka
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 sztuka
  • brzoskwinie

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę gotuję na mleku a potem studzę. Margarynę ucieram z cukrem pudrem i dodaję po jednym żółtku. Do masy dodaję całkiem przestudzoną kaszę i dalej ucieram aż powstanie gładka masa. Masę dzielę na 2 części , Do jednej dodaję kakao.
Formę na ciasto wykładam papierem do pieczenia a na spód kładę biszkopty. Na biszkoptach układam pierwszą warstwę kremu grysikowego, na kremie układam herbatniki czekoladowe. Na herbatnikach układam ciemną masę i przykrywam ją kolejnymi herbatnikami. Galaretkę rozrabiam w gorącej wodzie, studzę i tężejącą łączę ze zmiksowanymi brzoskwiniami, wylewam wszystko na herbatniki i wstawiam do lodówki na co najmniej 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat