kasza ze śmietaną i twarogiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    2 filiżanki
  • woda

    1 l
  • masło

    3 dkg
  • śmietana

  • twaróg

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kasze moczę w osolonej wodzie całą noc, a potem gotuję na wolnym ogniu godzinę pod przykryciem, dodaję masło, mieszam. Podaję z pokruszonym twarogiem i polaną śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 30.08.2012 09:55
zdrowe
sznycel 20.08.2012 20:06
zdrowa i smaczna na ciepłą kolację

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat