Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z cukinią na parze

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 g
cukinie małe 1 sz
cebula czerwona 1 szt
cebula biała 1 szt
szparagi zielone 10 dkg
oliwa 1 łyżka
woda zimna 1 litr
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z cukinią na parze

Saszetkę kaszy opłukać pod bieżącą wodą.Ułożyć w naczyniu do gotowania na parze.Cebulę obrać ,umyć i pokroić na ćwiartki.Cukinię umyć, pokroić w grubszą kostkę .Zieloną fasolkę szparagową umyć,i poodcinać końcówki.
Wszystkie składniki ugotować na parze do miękkości bez soli.
Kaszę wyłożyć na talerze i ułożyć cukinię ,fasolkę,i cebulkę.Podawać ciepłe polane oliwą z oliwek ,przyprawić ziołami prowansalskimi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.09.2015 08:58
smaczna propozycja obiadowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak